“Hvad skal jeg servere til en vegetar juleaften”? Det er der flere der har spurgt om – inkl. Nemlig.com. Så nu har jeg udviklet et alternativ til den klassiske andesteg og flæskesteg, der både kan serveres juleaften, men i øvrigt også hele året rundt som en vegetarisk hovedret. Den har en dejlig fyldighed i smagen og så er den nem (og hurtig) at lave. Rigtig glædelig jul.
Opskrift til: 4 personer
Tilberedningstid: ca. 30 minutter
Ovntid: 30 minutter
250 gram selleri (cirka en halv selleri)
125 gram champignon
1 porre
1 fed hvidløg
30 gram valnødder
40 gram kogte kikærter
50 gram kogt quinoa
2 spsk. Mel (eller glutenfri finvalset havregryn)
1 æg (eller se nedenfor hvis du ikke spiser æg)
1 tsk. Timian
Olie eller smør til stegning/form
Salt/peber
NB! Hvis man som vegetar har fravalgt at spise æg, kan man erstatte ægget med en hørfrømasse der laves på 2 spsk knuste hørfrø og 6 spsk vand, der trækker i 10 minutter).
Skræl og riv selleri groft.
Skyld porre fri fra evt. jord og skær i tynde skiver.
Rens champignon fra jord og hak fint.
Tilsæt fedtstof på varm panden og steg selleri, porre, champignon, hvidløg og timian.
Hak valnødder groft.
Tag en skål og kom æg, kikærter, valnødder og quinoa op i en skål. Tilsæt mel. Tilsæt til sidst grøntsagerne fra panden og rør rundt.
Smør en form med olie eller smør (form størrelse cirka. 30 x 12 cm)
Fordel farsen i formen og kom i ovnen på 175 grader i cirka 45 minutter.
Tag den ud af ovnen og lad den hvile i min. 10 minutter (så er den nemmere at skære i)
Servér fx med en god rødkålssalat og ovnstegte kartofler