Indisk Vegetarisk Butter “Chicken”

Er vild med det indiske køkken med de mange varme krydderier. Særligt i denne kolde tid, hvor vi har brug for at blive varmet ekstra op indefra. Denne ret er vegetarisk, men smager ligeså godt med kylling, som også findes på bloggen. Servér med basmati ris og pappadums. 

Denne opskrift er udviklet til nemlig.com og alle råvarer kan købes med et enkelt klik hér

Denne opskrift passer til 4 personer. 

  • 1 Hokkaido Græskar
  • 400 gram kartofler (ca. 6 stk.)
  • 1 dåse kogte kikærter
  • 3 alm. løg
  • 50 gram smør
  • 1 fed hvidløg
  • 400 gram hakkede tomater
  • 1 dl kokosmælk
  • 1-2 spsk sukker
  • salt og peber

Marinade

  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 frisk rød chili (finthakket)
  • 1 tsk Garam Marsala
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 3 tsk karry

Skræl kartofler, skær dem i grove tern (del en kartoffel i 4 stykker) og sæt dem i kog i en gryde. Lad dem koge i 5-10 minutter fra vandet koger, mens du forbereder de andre ingredienser.

Tænd ovnen på 200 grader. Skyl græskar. Halvér og fjern kerner. Skær den i både eller grove stykker og fordel på en bageplade belagt med bagepapir. Drys lidt olivenolie henover. Sæt den i ovnen i cirka 20 minutter.

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.

Skræl løg og skær i både. Kom dem direkte op i marinaden. Kom finthakket chili i marinaden.

Kom kartoflerne op i en sigte og lad al vandet løbe fra. Kom kartoflerne op i marinaden og rør rundt.

Sæt en pande på fuld blus og kom smør på. Kom kikærter på panden og svits i 2 minutter. Hæld al marinade med løg og kartofler på panden og lad det simre i yderligere et par minutter. Tilsæt dernæst hakkede tomater og kokosmælk.

Lad det simre i 10 minutter.

Smag til med salt og peber og sukker. 

Servér med ris, pappadum eller Naan. Eller Karrieremads lyn PappaNaan – se hér. Et kæmpe hit klar på 50 sekunder. PappaNaan – kun et klik væk

 

One comment

  1. […] Hjemme hos os står den på hjemmelavet indisk. Jeg er vild med den myriade og sammensætning af varme krydderier – karry, kanel, kardemomme, gurkemeje, chili, spidskommen, paprika, peper, nelliker og cayenne i en stor blanding. Vores absolutte favorit er “BUTTER CHICKEN”. Både den klassiske med kylling, men i høj grad også den vegetariske af slagsen – og den opskrift har Karrieremad også udviklet. Blot klik hér […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *