Chili SIN Carne – Vegetarisk

Den klassiske Chili Con Carne i en særlig vegetarisk variation. Denne variation kan også sagtens bruges med kød. I så fald skal du blot komme hakket oksekød op i gryden lige efter løg og hvidløg. Jeg har givet den et pift af appelsin og kanel, men dette kan sagtens udelades, hvis du ønsker den klassiske smag. Det samme gælder chili. Tilføj mere chili (en halv eller hel ekstra)  hvis du ønsker smæk på styrken eller brug blot en halv chili hvis det skal være en mere mild affære. Du bestemmer!

Denne opskrift er udviklet til nemlig.com og alle råvarer kan købes med et enkelt klik hér

Denne opskrift passer til 2 personer. 

  • 5 dl kogte kidneybønner (svarer til ca. 2,5 del tørre)
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 peberfrugter (en rød & gul)
  • 6 forårs løg
  • 1 dåse flåede tomater
  • 250 gram majs
  • 1 appelsin i små stykker uden skræl
  • 1 laurbærblad
  • 1 hel rød chili
  • 1 tsk. paprika
  • 1 hel kanelstang
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 tsk. rørsukker
  • salt og peber

Til servering:

  • 2 forårsløg
  • 4 spsk. Creme fraise 18%
  • Revet ost (mozerella eller parmesan)
  • Ris, quinoa, couscous eller bulgur.
  • Salat

Skræl løg og hvidløg og skær dem i tern (pres evt. blot hvidløget). Kom dem op i en gryde med olien for god varme.

Skyl peberfrugter og skær dem i strimler. Kom op i gryden til løgene.

Skyl forårsløg. Skær ender af og hak groft.

Kom forårsløg samt resten af ingredienserne i gryden. Lad retten småkoge i 10 minutter og smag til med salt og peber.

Kom en klat creme fraise 18%, revet ost henover og hakket forårsløg.

Servér med brød, bulgur, ris, couscous, quinoa og/eller din yndling salat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *