Denne kage passer til 6 personer:
- 1 dl mælk
- 50 g smør
- 15 g gær
- 1 æg
- ca 150-200 g hvedemel
- 25 g sukker
- 0,5 tsk kanel
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 knivspids salt
Remonce
- 75 g blødt smør
- 40 g rørsukker
- 40 g brun farin eller muscovadosukker
- 1/2 tsk kanel
- 50 gram marcipan
Pynt:
- 50 gram mørk chokolade
- 25 gram mandelflager
Smelt smør i en lille gryde. Tag derefter gryden af varmen og tilsæt mælk.
Kom gær i en skål. Tilsæt den lune mælk med smør og rør rundt til gæren er gået i opløsning. Kom mel, kanel og kardemomme op i en skål (gerne igennem en sigte så evt. klumper fjernes) og æg, salt og sukker.
Ælt det hele godt igennem og lad dejen hæve i skålen i 30 minutter.
Imens gøres remoncen klar. Rør det hele sammen undtaget marcipanen. Marcipanstykket gemmer du til dejen er udrullet.
Spred lidt hvedemel ud på bordet og udrul dejen i en firkant. Fordel remoncen jævnt. Riv til sidst marcipanen henover.
Skær sneglene ud i cirka 2-3 cm tykkelse og læg alle sneglene i en smurt form. Jeg bruger en springform på ca. 25 cm i diameter, men du kan sagtens bruge en lidt mindre hvis du har sådan en.
Lad dem hæve i 45 minutter, hvorefter du sætter dem i en forvarmet ovn på 175 grader i 15-20 minutter. Den må gerne tage lidt farve.
Imens smelter du chokoladen.
Når den er færdigbagt kan den hvile i nogle minutter, hvor den afkøler lidt. Anret på et fad hvor du til sidst pynter med mørk chokolade og drysser med mandelflager.