Kanelsneglekage med Marcipan og Chokolade

Det er weekend og tid til de lange stille dage med ren hygge og kvalitetstid med familien. Jeg bager ofte lidt sødt. Enten til brunch bordet eller til eftermiddagskaffen. Denne opskrift er inspireret af de klassiske kanelsnegle. Jeg synes dog ofte at remoncen flyder ud, så jeg har i stedet samlet dem til en kage og tilsat marcipan og mørk chokolade. Kagen kan dog også laves helt uden marcipan og toppet med klassisk hvid glasur, hvis det er at foretrække.

Denne kage passer til 6 personer:

  • 1 dl mælk
  • 50 g smør
  • 15 g gær
  • 1 æg
  • ca 150-200 g hvedemel
  • 25 g sukker
  • 0,5 tsk kanel
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 knivspids salt

Remonce

  • 75 g blødt smør
  • 40 g rørsukker
  • 40 g brun farin eller muscovadosukker
  • 1/2 tsk kanel
  • 50 gram marcipan

Pynt:

  • 50 gram mørk chokolade
  • 25 gram mandelflager

Smelt smør i en lille gryde. Tag derefter gryden af varmen og tilsæt mælk.

Kom gær i en skål. Tilsæt den lune mælk med smør og rør rundt til gæren er gået i opløsning. Kom mel, kanel og kardemomme op i en skål (gerne igennem en sigte så evt. klumper fjernes) og æg, salt og sukker.

Ælt det hele godt igennem og lad dejen hæve i skålen i 30 minutter.

Imens gøres remoncen klar. Rør det hele sammen undtaget marcipanen. Marcipanstykket gemmer du til dejen er udrullet.

Spred lidt hvedemel ud på bordet og udrul dejen i en firkant. Fordel remoncen jævnt. Riv til sidst marcipanen henover.

Skær sneglene ud i cirka 2-3 cm tykkelse og læg alle sneglene i en smurt form. Jeg bruger en springform på ca. 25 cm i diameter, men du kan sagtens bruge en lidt mindre hvis du har sådan en.

Lad dem hæve i 45 minutter, hvorefter du sætter dem i en forvarmet ovn på 175 grader i 15-20 minutter. Den må gerne tage lidt farve.

Imens smelter du chokoladen.

Når den er færdigbagt kan den hvile i nogle minutter, hvor den afkøler lidt. Anret på et fad hvor du til sidst pynter med mørk chokolade og drysser med mandelflager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *