Indisk Butter Chicken

Hjemme hos os står den på hjemmelavet indisk. Jeg er vild med den myriade og sammensætning af varme krydderier – karry, kanel, kardemomme, gurkemeje, chili, spidskommen, paprika, peper, nelliker og cayenne i en stor blanding. Vores absolutte favorit er “BUTTER CHICKEN”. Både den klassiske med kylling, men i høj grad også den vegetariske af slagsen – og den opskrift har Karrieremad også udviklet. Blot klik hér

Til 4 personer skal du bruge:

  • 4 stk. kyllingebrystfiletter
  • 3 alm. løg
  • 50 gram smør
  • 1 fed hvidløg
  • 400 gram hakkede tomater
  • 2 dl kokosmælk
  • 1-2 spsk sukker
  • salt og peber

Marinade

  • 2 dl yoghurt
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk kanel
  • 0,5 frisk rød chili (finthakket)
  • 1 tsk Garam Marsala
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk paprika
  • 1 rødløg (finthakket)
  • 1 tsk Gurkemeje
  • 3 tsk karry

Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.

Skær kyllingefileter i grove stykker. Kom dem direkte op i marinaden og masser marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Jeg bruger ofte en frysepose og kommer det hele ind i. (Den kan med fordel laves dagen i forvejen og trække over natten). 

Skræl løg og skær i både.

Sæt en pande på fuld blus og kom smør på.

Kom kylling og al marinade med på panden. Tilsæt løg og lad det simre i yderligere et par minutter. Tilsæt dernæst hakkede tomater og kokosmælk.

Lad det simre i 10 minutter.

Smag til med salt og peber og sukker. 

Servér med ris, pappadum eller Naan. Eller Karrieremads lyn PappaNaan – se hér. Et kæmpe hit klar på 50 sekunder. PappaNaan – kun et klik væk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *