Hjemme hos os står den på hjemmelavet indisk. Jeg er vild med den myriade og sammensætning af varme krydderier – karry, kanel, kardemomme, gurkemeje, chili, spidskommen, paprika, peper, nelliker og cayenne i en stor blanding. Vores absolutte favorit er “BUTTER CHICKEN”. Både den klassiske med kylling, men i høj grad også den vegetariske af slagsen – og den opskrift har Karrieremad også udviklet. Blot klik hér
Til 4 personer skal du bruge:
- 4 stk. kyllingebrystfiletter
- 3 alm. løg
- 50 gram smør
- 1 fed hvidløg
- 400 gram hakkede tomater
- 2 dl kokosmælk
- 1-2 spsk sukker
- salt og peber
Marinade
- 2 dl yoghurt
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk kanel
- 0,5 frisk rød chili (finthakket)
- 1 tsk Garam Marsala
- 1 tsk salt
- 1 tsk paprika
- 1 rødløg (finthakket)
- 1 tsk Gurkemeje
- 3 tsk karry
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen i en skål.
Skær kyllingefileter i grove stykker. Kom dem direkte op i marinaden og masser marinaden godt ind i kyllingestykkerne. Jeg bruger ofte en frysepose og kommer det hele ind i. (Den kan med fordel laves dagen i forvejen og trække over natten).
Skræl løg og skær i både.
Sæt en pande på fuld blus og kom smør på.
Kom kylling og al marinade med på panden. Tilsæt løg og lad det simre i yderligere et par minutter. Tilsæt dernæst hakkede tomater og kokosmælk.
Lad det simre i 10 minutter.
Smag til med salt og peber og sukker.
Servér med ris, pappadum eller Naan. Eller Karrieremads lyn PappaNaan – se hér. Et kæmpe hit klar på 50 sekunder. PappaNaan – kun et klik væk