Grøntsags Lagsagne / Vegetar Lagsagne

Spis grønt og stimuler din krops styrke, selvhelbredelse og energi.

Denne Grøntsags Lagsagne, fylder dig med gulerødder, squash, aubergine, selleri, spinat, løg m.m. næsten uden du lægger mærke til det. Den er med succes testet på børn – der i øvrigt sket ikke lægger mærke til at der ikke er kød i. Den er fyldig, lækker og cremet og med en god dybde i smagen. Umami kommer bl.a. fra champinon. 

Jeg bruger ikke revet ost henover toppen som mange gør, da jeg synes det gør den tung og sej når den skal spises. Hvis du ikke er vegetar, og ønsker lidt ekstra forkælelse, så kan jeg anbefale at du topper den med nogle skiver bacon øverst 🙂 

Til 4 personer skal du bruge:

Grøntsagsauce:

 • 3 hakkede løg
 • 3 spsk olivenolie
 • 3 fed hvidløg
 • 1 bakke champignon
 • 4 groftrevet gulerødder
 • 3 stængler groftsnittet bladselleri
 • 1 groftsmittet squash
 • 1 groftsnittet aubergine
 • 1 dl. majs
 • 2 håndfulde frisk eller frossen helbladet spinat
 • 3 tsk tørret oregano
 • Friske timian kviste og Basilikum blade (kan udelades)
 • 1 dåse hakkede eller flåede tomater
 • 1 dl bouillon
 • Salt og peber

Derudover skal du bruge:

 • 0,5 liter Mornay Sauce
 • 250 gram Lagsagneplader
 • Lidt smør til smøring af fad

Varm olie op og svits løg og presset hvidløg.

Rens champignon og skær dem i grove stykker og kom dem op til løgene ved god høj varme. Efter et par minutter tilsætter du resten af ingredienserne, undtagen majs og spinat. Lad det simre så længe du har (minimum 30 minutter, men gerne 2 – 3 timer).

Lige inden du gør klar til at komme det hele i fad med lagsagneplader, kommer du majs, spinat og Mornay sauce i.

Tag ildfast fad, smør fad med lidt smør. Kom først lidt grøntsagssauce i. Læg lagsagneplader i og fordel på skift sauce og plader. Sidste og øverste lag bør være grøntsagsauce. Jeg bruger ikke revet ost henover toppen som mange gør, da jeg synes det gør den tung og sej når den skal spises. Hvis du ikke er vegetar, og ønsker lidt ekstra forkælelse, så kan jeg anbefale at du topper den med nogle skiver bacon øverst 🙂 

Forvarm oven til 175 grader varmluft. Sæt Lagsagnen ind i cirka 30 minutter.

Server som den er eller med salat til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *