Grønne Deller Med Salat (Vegetar & Glutenfri)

I dag læste jeg en artikel om en mand på over 100 år gammel og som var læge. Han fortalte at en af årsagerne til at han lever længere var at han kun spiste kød 1-2 gange om ugen. Resten af dagene var der grøntsager på menuen. Så nu er der indført ‘kød-frie’ dage hjemme hos os. En dag som denne, hvor middagen stod på ‘Grønne Deller’ var der ingen der savnede kød. Ikke engang børnene. Prøv dem. De er fantastiske. 

… opskriften er udviklet til nemlig.com, hvor du med få klik kan få alle dine ingredienser leveret direkte til din hoveddør. Klik blot hér – og kom direkte til min opskrift på nemlig.com. 

Denne opskrift giver ca. 16-18 deller og passer perfekt til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 3 æg
  • 3 kartofler
  • 125 gram blomkål
  • 125 gram broccoli
  • 150 gram fetaost
  • 1 løg
  • 1 dl. glutenfri havremel eller fin havregryn
  • 1 tsk. bagepulver
  • Salt og Peber
  • Smør, oliven- eller kokosolie til stegning

 

Skyl blomkål og broccoli. Pil løg. Kom det i en foodprocessor og kør til det ligner små korn.

Skræl kartoflerne og riv dem på den grove side på rivejernet. 

Kom de revne kartofler, broccoli, blomkål og løg på i en skål.

Smuldr fetaosten med fingrene og kom ned i skålen. Slå alle tre æg ned i skålen.

Tilsæt resten af ingredienserne og rør grundigt rundt, så det hele bliver jævnt fordelt. Brug evt. dine hænder.

Sæt en pande over varmen og tilsæt fedtstof.

Form dellerne med en ske i hånden og kom på panden. Tryk dem flade på panden. Fortsæt til al farsen er brugt. Steg på begge sider.

Server med en grov salat og fx Goma Dressing, Pesto eller Avocado Creme.

 

 

 

 

2 comments

  1. Hej, jeg vil gerne takke dig for opskriften. Det var fantastisk!
    Vi spiste en velsmagende middag.

    1. Kære du, hvor dejligt. De hitter også herhjemme hvor vi prøver at reducere vores kødindtag 🙂 Rigtig godt nytår. KH Mia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *