Persillepesto med Edamame og Solsikkekerner

Vi kender alle den klassiske pesto der smager skønt til en omgang frisk pasta. Jeg har været i køkkenet og udviklet denne variant der går fantastisk til ostebordet (særligt til tørre oste såsom Prima Donna, Pecorino og Manchego), som dip til snack og grøntsager eller stadig til den gode omgang friske pasta. Lad mig præsentere: Persillepesto med Edamamebønner og Solsikkekerner. Intens smag og med en god balance af bitterhed, salt og sødme. Prøv den!

Du skal bruge:

  • 40 gram parmesanost
  • 50 gram persille (ca. 1-2 store håndfulde)
  • 50 gram edamamebønner
  • 30 gram solsikkekerner
  • 1,5 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 tsk sukker
  • salt/peber

Skyl persille grundigt (du kan både bruge kruspersille og bredbladet persille. Jeg har i denne brugt den bredbladet, da den giver den mest intense smag)

Fjern skal fra hvidløget.

Kom det hele op i en blender og blend til en flydende, dog stadig grov masse.

Så er den klar til servering (Serveringsforslag står øverst i indlægget).

One comment

  1. […] Den sødlige og nøddeagtige smag passer perfekt til den rå persille toppet med en fyldig pesto. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *