Hindbær er “små røde bomber af sundhed”. De er sprængfyldt med fibre og indeholder derudover B Vitamin, C Vitamin, folsyre, jern, B3 Vitamin, riboflavin, kobber, kalium og magnesium. De smager fantastisk som de er – friskplukket direkte fra hindbærbuskene i haven. Men år sæsonen er slut, så er de nemmest tilgængelige i frysedisken. Bær fra frys anbefaler Fødevarestyrelsen at man koger før spisning, så alle bakterier og vira dør. Så hvorfor ikke bare lave en dejlig hindbærmarmelade.
Du skal bruge:
- 250 gram hindbær
- 100 gram rørsukker
- 1/2 stang vanilje
Kom sukker i en gryde med hindbær. Du kan sagtens bruge frosne hindbær. Jeg bruger oftest de økologiske). Lad det stå lidt inden du sætter gang i varmen.
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekorn ud. Kom dernæst både vaniljekorn og stang i gryden. Lad det koge op for middel varme. Lad det simre indtil det tykner.
Hvis du ikke føler den tykner nok, hvis hindbærrene har frigivet for meget væske, kan du tilsætte 1/2 tsk. rød Melatin blandet med lidt sukker.
Kom direkte på glas skyllet i enten atamon eller stærk alkohol.
NB! Kan også bruges som fyld til de skønneste hindbærsnitter