Glutenfri Surdej

Dit helt eget hævemiddel. Så nemt at lave selv. Hér viser jeg en glutenfri udgave, men den kan også laves som helt almindelig surdej. I så fald, så klik hér: Almindelig surdej

  • 2 dl glutenfri havremel
  • 2 dl vand
  • 1/2 tsk honning
  • 1 tsk æble eddike

Tag 1 dl havremel og 1 dl vand og bland det med honning og æbleeddike i en lille skål eller i et glas. Rør med en finger eller træske (ikke metal). Lad blandingen stå utildækket på køkkenbordet indtil næste dag.

Næste dag tilsætter du yderligere mel og vand og lader det stå yderligere to dage, til det bobler og dufter surt. Det må gerne være en anelse flydende, så tilsæt evt lidt mere vand, hvis det er for fast.

Allerede efter fire dage vil du opleve, at det bobler og dufter friskt og surt. 

Det tager 4-6 dage at lave en god surdej. 

Opbevar herefter surdejen i køleskab.

Rør i det jævnligt. 

Surdej må ikke lugte kvalmt, men det må gerne dufte surt og friskt. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *