Rund Focaccia med Rosmarin

Passer fint til 6-8 personer som tilbehør

Nem og velsmagende focaccia, der passer til en springform. Du kan pynte med hvad du ønsker fx. cherrytomater, flagesalt, rødløg, oliven, feta, krydderurter eller som hér med frisk rosmarin.

1 stk. rund focaccia:

  • 15 gram gær
  • 5 dl vand
  • 2 tsk. rørsukker
  • 2 tsk salt
  • 2 spsk olivenolie
  • 100 gram fuldkornshvedemel
  • 400 gram durumhvedemel
  • 2 tsk. flagesalt (pynt)
  • 3 kviste frisk rosmarin (pynt)
  • 2 spsk olivenolie (pynt)

Rør gær, sukker, vand og salt sammen i en skål. Tilsæt olivenolie og mel. Rør godt rundt (fint med røremaskine og ellers blot i hånden), dejen kan godt være lidt klistret, hvilket er helt OK (den må ikke blive for tør).

Når dejen er lind gør du en form klar. Jeg bruger en rund silikoneform (diameter 21 CM). Kom olie i formen og sørg for at hele formen er penslet i bund og langs siderne. Kom dejen i formen og flad den ud med fingrene så dejen når helt ud til kant.

Stil formen/dejen ved stuetemperatur (fint hvis det er lunt) i 3 timers tid og lad den hæve.

Tænd ovnen på 220 grader varmluft.

Tag formen og gør dine hænder våde. Stik klør fem ned i dejen og lav små huller med dine fingre. Kom dernæst frisk rosmarin ned i hullerne. Drys olivenolien henhover og drys lidt med flagesalt.

Sæt i ovnen i cirka 20 min. Og lad den derefter afkøle en smule inden servering.

Server som tilbehør til forret eller hovedret eller som tilbehør til en salat. Focaccia kan også bruges som snack til tapasborden hvor du kan dyppe det i en god hjemmelavet pesto, hummus eller i en god olivenolie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *