Endelig på Karrieremad. Den klassiske ‘hotte’ chili som vi kender den fra Shawarma & kebab steder. Også god til at drysse henover en lækker hjemmelavet pizza. Eller som tilbehør til kylling, pasta, tapasbordet, brunch, salater m.m. Kun fantasien sætter grænser. Kig med her og få opskriften og bliv overrasket over hvor mange ingredienser der rent faktisk er i sådan en “hot fætter”. En chilisauce med dybde og rundhed i smagen.
Opskriften hér passer til cirka to syltetøjsglas:
- 200 gram tomatpasta/koncentrat
- 1,5 dl. olivenolie
- 0,5 dl. vand
- 20 gran tørret chiliflager
- 0,5 tsk. løgpulver
- 1 tsk. hvidløgspulver
- 1 tsk. spidskommen
- 1/4 tsk. karry
- 1/4 tsk. kanel
- 1 spsk. soya
- 1 spsk sukker
- 1 knsp. salt
Kom olien i en lille gryde og varm den godt op. Imens den varmer kommer du chiliflager, spidskommen, karry og kanel i en lille skål. Når olien er godt varm kommer du krydderierne i og rør rundt og tag hurtigt af varmen. Det skal kun have lige få sekunder, så det ikke brænder helt af. Kom nu tomatpasta ved og gør det forsigtigt da det godt kan sprøjte en del med varm olie (husk forklæde!).
Kom gryden tilbage på varmen/blusset og rør godt rundt, så det bliver varmet godt igennem. Varmen gør at tomatpastaen går fra syrlighed til sødme. Lad det koge/varme godt i nogle minutter.
Tilsæt dernæst løg og hvidløgspulver samt soya. Rør godt rundt.
Tilsæt dernæst vand, sukker og salt. Rør rundt.
Gør glas klar. Skold dem og skyl dem enten i atamon eller vodka el. lign.
Kom det på glas og lad det trække i 1-3 dage og så er det klar. Kan du ikke vente, så kan du også sagtens spise det med det samme 😉
Godt som tilbehør til pitabrød, pizza, kylling, sandwich m.m.
Opbevares på køl og kan holde sig op til 3 måneder, men den er nok spist inden 😉