Så er det weekend! Nogle åbner en god flaske rødvin og andre laver sig (måske) en god og klassisk “Gin & Tonic”, men da jeg ‘desværre’ ikke kan tåle alkohol, har jeg udviklet min egen drink som jeg ofte forkæler mig selv med i weekenden. En ‘Jomfru Mojito med Hyldeblomst’ (der selvfølgelig kan tilsættes lys rom til sidst, hvis man lyster).
Nedenstående giver én drink til én person.
Du skal bruge
- 2 dl danskvand
- 4-6 cl hyldeblomstsaft
- saft fra 1 lime
- en håndfuld isterninger
- 10 mynteblade
Pres en lime og kom saften i et glas med isterninger.
Tilsæt hyldeblomst. Måske har du en rest hjemmelavet hyldeblomstsaft tilbage fra sommeren, men hvis du er løbet tør (som jeg), så kan man købe gode hyldeblomstsaft i alle supermarkeder. Jeg køber altid økologisk saft. Hvis du ønsker den frisk og lidt mindre sød, så kom 4 cl i. Ønsker du den lidt mere fyldig og sød, tilsæt 6 cl hyldeblomst.
Kom mynteblade i og rør rundt. Hvis du ønsker at få så meget smag ud af myntebladene så hak blidt i mynten med en teske i glasset, det frigiver lidt ekstra.
Pynt evt. glasset med en skive lime, hel mynte og et par sugerør.