Rosenkål med bacon og balsamico

Du kan nå det endnu. Det er stadig rosenkålsæson.

Mange elsker at hade den lille “kål-rose”. Men det er der slet ingen grund til. Med den rette tilberedning smager den fantastisk.

Nedenstående er som tilbehør til 4 anretninger:

Du skal bruge:

  • 30-40 stk. rosenkål
  • 200 g røget bacon i tern
  • 1/2 dl. olivenolie
  • 4 spsk balsamico eddike
  • salt og peber

Såan gør du:

Tænd ovnen på 180 grader

Skyl og halvér hver enkelt rosenkål. Kom dem op i en skål. Hæld olivenolien salt og peber over og vend et par gange med hænderne således at alle rosenkål kommer i berøring med olien.

Kom det hele ud på en bageplade belagt med bagepapir. Drys bacon i tern udover og kom det hele i ovnen i cirka 35 minutter.

Når kålen er færdig tages den ud af ovnen og til sidst spred balsamico eddie henover.

Og så er den klar til servering som tilbehør til fx et stykke god kylling eller mørbrad. Eller spis det som det er.

Læs mere om rosenkål og de gavnlige effekter på kroppen på mit indlæg: Rosenkål – En sund delikatesse

Bon appetit.

3 comments

  1. […] Karrieremad har udviklet en nem og velsmagende version af den sunde rosenkål. Læs mere hér: Rosenkål med bacon & balsamico […]

  2. Lars Stormgaard

    Lyder godt. Plejer selv, at lave dem med pinjekerner og panceta.

    1. Mia Svantemann Ramskov

      Hej Lars, det lyder da også som en fuldstændig fantastisk kombination til rosenkål :-).

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *