Mange elsker at hade denne lille grøntsag. Og med fuld forståelse, for den smager ikke direkte fantastisk når den er udkogt og (som børnene siger) lugter lidt af “sur prut” 🙂
Men der er mange grunde til at sætte tænderne i denne lille delikatesse, der høstes i vintermånederne – ofte fra oktober til februar. På engelsk hedder de “Brussels Sprouts”, da de oprindeligt kommer fra området omkring Bruxelles.
Rosenkål er rig på adskillige vitaminer, herunder A, C og E. Det antioxidante mineral mangan findes også i rosenkål. Og ligeså det anti-inflammatoriske glucosinolater.
100 gram rosenkål indeholder fire gram kostfibre, som er vigtig for fordøjelsen, forebygger forstoppelse og sikrer et lavt blodsukker. Og så er det tilmed kræft forebyggende
Læs mere om rosenkål hér og de fem gode grunde til at spise meget mere af denne lille grøntsag (kilde: Klog Kost)
Karrieremad har udviklet en nem og velsmagende version af den sunde rosenkål. Læs mere hér: Rosenkål med bacon & balsamico
2. februar 2016 at 10:10
[…] Læs mere om rosenkål og de gavnlige effekter på kroppen på mit indlæg: Rosenkål – En sund delikatesse […]