Ymer med rugbrødsdrys

Tanken om at smide mad ud er ikke det fedeste. Jeg kan godt lide at udnytte råvarerne til fulde. Det er både godt som støtte til ‘Stop Madspild’ og samtidig godt for husholdningsbudgettet. Nogle råvarer kan have flere liv. Såsom brød. Godt brød kan spises som det er frisk fra ovnen, men kan faktisk genoplives og få en ny form. Vi kender alle øllebrød, men der er andre mere flatterende former for genoplivning. Prøv fx denne dejlige rugbrødsdrys til din morgenmad.

Du skal bruge

  • 200 gram tørt/gammelt rugbrød
  • 50 gram brun farin (du kan også bruge rørsukker)
  • 25 gram mandler
  • Evt. en spsk tørret bær, fx. hindbær, tranebær eller Gojibær.

Hak rugbrødet med en kniv så det bliver små grove krummer.

Hak mandler groft (du kan både bruge smuttede mandler, eller mandlerne som de er)

Bland rugbrødskrummer og mandler med sukker.

Fordel det på en bageplade dækket med bagepapir.

Bag i ovenen på ca. 200 grader i cirka 10 minutter. Rør gerne i det løbende, så det hele får ovnvarme og bliver ristet.

Tag det ud af ovnen og lad det afkøle og tilsæt de tørrede bær.

Drys på ymer, yoghurt eller A38.

Velbekommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *