Jordbærmarmelade med twist af hyldeblomst

Så løb jeg lige tør for marmelade. Men heldigvis havde jeg en rest danske jordbær i fryseren. Så jeg gik hurtigt igang med at komponere min egen marmelade med et dejligt frisk twist af hyldeblomst. Den er hurtig og nem at gå til – og kan tilberedes på ikke mindre end 5 min. (dog skal der lige afsættes lidt yderligere tid til afkøling bagefter)

Jeg foretrækker en marmelade der ikke er for sød, hvorfor jeg ikke kommer yderligere sukker i andet end saften. Den koncentrerede saft er jo i sig selv fyldt med sukker. Men har man børn, eller andre sjæle med en sød tand, i hjemmet som godt kan lide den lidt mere søde marmelade, så tilsæt 1/2 dl. sukker.

Servér på hjemmebagt brød, til ostebordet, pandekagerne eller som tilbehør til dessert fx. ovenpå is eller i trifli.

Denne opskrift giver cirka 300-330 gram marmelade (som er et mellem stort glas)

Du skal bruge

  • 300 gram frosne jordbær
  • 1/2 dl. vand
  • 1 dl. hyldeblomstsaft (koncentreret)
  • 1/2 tsk rød melatin
  • evt. 1/2 dl. sukker
  • evt. en lille sjat atamon

Kom jordbær i en gryde sammen med vand og lad dem koge igennem. Fjern skummet, hvis der kommet noget til syne. Kog i 2 minutter.

Tilsæt den koncentrerede hyldeblomstsaft og kog videre cirka 1 minut.

Jeg foretrækker en marmelade der ikke er for sød, hvorfor jeg ikke kommer yderligere sukker i. Men kan du bedst lide den mere søde marmelade, så tilsæt 1/2 dl. sukker.

Bland melatin med lidt sukker og drys i marmeladen og lad den koge 2 minutter.

Nogle foretrækker marmelade med store stykker frugt, men hvis I bedre kan lide en mere lind marmelade, vil jeg anbefale at du tager en stavblender og kort blender jordbærerne – kortere eller længere tid, alt efter hvor meget du ønsker.

Jeg kan godt lide når marmeladen er lidt rustik. Så jeg undlader stavblender, men bruger en grydeske til at mose bærerne med mens de koger. Det giver en fornemmelse af bær i den færdige marmelade.

Hæld marmeladen på glas.

Hos os holder denne portion marmelade under én uge på køl, da vi spiser den morgenmad hver morgen. Men hvis du ønsker at holde den i live lidt længere, så skyl glasset med lidt atamon, der hjælper med at konservere.

Rigtig god fornøjelse.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *