Fennikel er en dejlig frisk og grov grøntsag. Den er i familie med dild, hvilket ses tydeligt på de fine grønne toppe/skærme, der til forveksling ligner dild. Fennikel kan spises både rå og tilberedt.
Sæson
Fennikel har sæson cirka fra maj til oktober.
Opbevaring
I køleskab kan den holde sig i op til 3 uger, hvis den er pakket godt ind i fx en frysepose eller husholdningsfilm. Udenfor køleskabet skal den bruges indenfor få dage.
Smag
Fennikel smager let sødligt med et strejf af lakrids/anis.
Vitamin
Fennikel er rig på A-, B- og C vitamin samt kalcium, jern og zink.
Alternativ
Det siges at fennikel har en gavnlig virkning på fordøjelsen. Derudover er fennikel en basisk grøntsag, der kan være med til at reducere for meget syre i kroppen jf syre/base balancen.
Inspiration til opskrifer med fennikel kan du finde på Karrieremad. Prøv fx. Risotto med Fennikel eller Hvedekernesalat med Fennikel.
1. marts 2016 at 22:26
[…] Læs mere om Fennikel og dens gavnlige virkning: Fennikel er oppe på lakridserne […]