Omeletter er så dejlig nemme at lave, og det giver en følelse af at man har fået et varmt måltid mad uden at skulle stå længe i køkkenet. Der er mange dejlige varianter, og hér kommer omeletten med brieost, der smager blidt af ost.
Opskriften er til 2 personer
Du skal bruge:
- 4 æg
- Et par daggamle kogte eller ovnstegte kartofler (hvis du har en rest fra dagen i forvejen)
- 100 gram brieost
- Lidt fedtstof til panden
- Lidt salt og peber
Sæt panden over varmen og kom fedstof på og varm kartoflerne op på panden. Imens slår du de fire æg ud i en skål og pisker blidt med en gaffel. Hæld æggemassen ud på panden. Læg låg på panden, således at omeletten også får varme ovenfra. Hav blot tændt på middel varme, så den ikke bliver for mørk i bunden. Efter 1,5 minut kommer du brieost skåret i tynde skiver (fordel jævnt blot på halvdelen af omeletten).
Læg låg på igen i cirka ét minut, stadig ved middel varme. Til sidst tager du din paletkniv og løsner den del af omeletten, der ikke er dækket af ost. Vend den med et snuptag henover den anden briebelagte side. Del “halvmånen” i to stykker og anret med en lidt salat, salt og peber.
Bon appetit,