Hvorfor ikke opgradere det minimalistiske blødkogte æg til morgenmaden. Det giver en smuk start på dagen. En ‘fræk’ anretning når du får gæster til weekendbrunch, eller som elegant tapasanretning eller bare på en ganske almindelig hverdag hvor du trænger til et ekstra twist.
Jeg er vild med æg!
For jer der er interesseret i at spise efter jeres blodtype, så kan jeg røbe at blødkogt æg er godt for alle blodtyper.
Derudover er æg relativt sundt (bare man ikke spiser for mange). Æg indeholder : Vitamin A, B, C, D og E samt Calcium, Magnesium, Jern, Jod, Selen, Natrium og Kalium (kilde: DTU Food)
Derudover har en undersøgelse vist, at du ved at spise et til to æg allerede til morgenmad kan forebygge behovet for et midlertidigt energiboost senere på dagen.
“Forskere fra Cambridge University har undersøgt, hvordan forskellige næringsstoffer påvirker hjernecellerne, og fandt, at æggehviders proteinsammensætning er særligt effektiv til at stimulere cellerne. Det betyder, at stoffet orexin frigives i hjernen, hvilket er med til at holde os friske og energiske.” (Kilde: Vi spiser æg som aldrig før, Søndagsavisen 4. marts 2016)
2 personer
Blødkogt æg:
- 2 økologiske æg
- 2 små portioner karse (på størrelse med en teske)
- Lidt flagesalt
Pynt:
Hø eller tørt græs fra haven
…alternativt anret på frisk grønt græs aller anden vækst fra markerne.
Kog æg i en gryde med kogende vand. Lad dem koge i 5 minutter. Tag dem op med det samme og kom koldt vand op for at stoppe ægget i at koge videre indeni.
Skær toppen af ægget af. Anret på hø/græs. Og kom lidt karse på toppen.
Spis med en lille ske samt et drys salt.