Denne ret er så utrolig nem, og passer perfekt som en let frokost. Kan spises hele året, men særlig god når de nye kartofler er klar til at blive spist samt som en skøn frokost i sommerferien. Smagte den for første gang som barn hjemme hos mine forældre, og jeg har holdt fast fast i denne ret som en sommertradition, der skal på bordet mindst én gang i løbet af sommerferien. Fantastisk kombination med den salte matjesfilet, den syrlige og kolde creme fraise og den varme kartoffel. Fantastisk kombination, og så tager den ingen tid at tilberede (det der tager tid, er at koge kartoflerne).
Matjesfilet er en sild. Og det betyder “Den jomfruelige sild”. Matjesfilet er en 3 årig sild, der ikke har nået at udvikle rogn, og dermed er “jomfruelig”. Den er sund og rig på protein og gode fedtstoffer.
Matjesfilet kan købes i alle supermarkeder og fås i dåse med to hele filetter i hver.
Frokost til 2 personer
Du skal bruge
- 2 store matjesfileter (1 dåse)
- 1 lille bæger creme fraise 18%
- 1 lille rødløg
- 1 stor håndfuld nye kartofler
- En håndfuld persille eller purløg
- Et par skiver groft rugbrød (kan udelades, men giver en større mæthedsfornemmelse)
- Salt og peber
Kartoflerne er dem som tager tiden, så sæt dem over at koge med det samme. Vask og børst dem fri for jord (hvis det er nye kartfofler skal du endelig lade skrællen bestå). Kom dem i gryden sammen med vandet og sæt det hele i kog. Kogetid afhænger af hvor store kartoflerne er, men hvis de er nye og fine, så hold øje med dem omkring 10 minutter efter de er i kog. Der må godt være en lille smule bid i. Vurdér selv, ved at stikke en gaffel i.
Skær matjefileterne i mundrettet bidder.
Hak persille eller purløg. Skær rødløg i skiver.
Anret i skåle eller portionsanret på to tallerkener.
Velbekommen