Jeg er ved at være godt klar til forår. Klar til at bevæge mig væk fra det lidt tunge vinterkøkken og over i det lette forårs og sommerretter med smæk på farverne. Men hvorfor egentlig vente på at vejret diktere. Prøv denne nemme salat, der er utrolig smuk ved serveringen og smager himmelsk. Opskriften er sat til 2 personer, så gang blot op hvis I er flere.
Du skal bruge:
- 2 hjertesalat
- 2 friske figner
- 4 skiver parmaskinke
- 1 frisk Mozzarella
- 10 mandler
- 15 blade frisk basilikum
- 1 fed hvidløg
- 1 stykke parmesanost (på størrelse med en tommelfinger)
- 6 spsk. Olivenolie
- Salt
Skyl salat og skær i mundrette bidder
Skyl figner og skær hver enkelt figen i fire både.
Du kan vælge at smutte mandlerne eller bruge dem med skal (hvis du benytter med skal, så hak dem i grove stykker)
Kom basilikum, presset hvidløg og parmesanost samt et smule salt op i en minihakker/blender og giv den en ordentlig omgang i 30 sekunder til det bliver en samlet masse.
Anret salat, små stykker mozzarella, skinke, mandler og figner i et fad og fordel pestoen henover.