Pæretærte med hele Mandler og Chokolade (Glutenfri)

Good News! … til alle glutenfrie spisere. Har netop udviklet denne skønne pæretærte til nemlig.com og selvfølgelig også til Karrieremads Madunivers. Nem at lave og så smager den himmelsk. Husk at servere godt med flødeskum til og evt. en god kop kaffe. 

  • 2-3 pærer
  • 2 æg
  • 50 gram blødt smør
  • 120 gram mandelmel
  • 20 smuttede hele mandler
  • 100 gram sukker
  • 40 gram havregryn (kan fås glutenfrit)
  • Skal af en citron
  • 0,5 tsk. bagepulver
  • 50 gram mørk chokolade
  • 1/4 piskefløde

Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Tilsæt blødt smør og pisk et par omgange. Tilsæt dernæst mandelmel, havregryn, bagepulver og fintrevet citronskal.

Kom hele dejen i en smurt tærteform (eller belagt med bagepapir). Dejen passer til en klassisk springform på 26 cm i diameter.

Hæld dejen op i og fordel det jævnt over hele formen.

Skæl pærer og fjer kernehus. Skær dem i tynde både (ca. 1 cm tykkelse) og tryk dem ned i dejen i formen sammen med de hele mandler.

Kom tærten i en forvarmet ovn på 180 grader i cirka 30 minutter indtil overfladen er gylden.

Når der er 5 minutter tilbage kommer du chokoladen i en ovnfast skål og sæt den ind i ovnen sammen med tærten, så chokoladen smelter.

Når tærten er færdig pyntes med chokolade på toppen.

Server med en lind pisket flødeskum.

NB! Du kan både bruge friske eller pærer fra dåse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *