Lammefrikadeller med Frisk Mynte (Glutenfrie)

Det er koldt og gråt udenfor. Hvis du, ligesom jeg, trænger til lidt sol, sommer og smæk på farverne, så invitér dem blot ind i dit køkken og på bordet. Du kan skabe det hele selv. Fx i denne smukke og nemme ret: Lammefrikadeller med Frisk Mynte og med en frisk salat til. Husk at du nemt kan lave denne GLUTENFRI, hvis du blot benytter glutenfri havremel/havregryn (eller anden glutenfrit mel). Voilá

Opskriften nedenfor passer godt til 4 personer.

Du skal bruge:

  • 400 gram hakket lammekød
  • 3 spsk. finvalset havregryn (eller havremel)
  • 1 alm. finthakket løg
  • 3 hakkede forårsløg
  • 2 æg
  • 1 håndfuld frisk mynteblade
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 dl. bouillon (eller mælk)
  • 1,5 tsk. salt
  • Friskkværnet peber
  • Smør til stegning

Servér med fx. myntegele, salat, kogte eller råstegte kartofler og evt. lamme sauce.

Rør alle ingredienser godt sammen i en skål. Brug gerne dine hænder og fingre, eller en klassisk røremaskine/håndmikser.

Sæt en pande over med god varme. Smelt smørret og steg frikadellerne på panden til de er gennemvarme – cirka 3 minutter på hver side på lidt over middel varme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *