Det er koldt og gråt udenfor. Hvis du, ligesom jeg, trænger til lidt sol, sommer og smæk på farverne, så invitér dem blot ind i dit køkken og på bordet. Du kan skabe det hele selv. Fx i denne smukke og nemme ret: Lammefrikadeller med Frisk Mynte og med en frisk salat til. Husk at du nemt kan lave denne GLUTENFRI, hvis du blot benytter glutenfri havremel/havregryn (eller anden glutenfrit mel). Voilá
Opskriften nedenfor passer godt til 4 personer.
Du skal bruge:
- 400 gram hakket lammekød
- 3 spsk. finvalset havregryn (eller havremel)
- 1 alm. finthakket løg
- 3 hakkede forårsløg
- 2 æg
- 1 håndfuld frisk mynteblade
- 1 fed hvidløg
- 0,5 dl. bouillon (eller mælk)
- 1,5 tsk. salt
- Friskkværnet peber
- Smør til stegning
Servér med fx. myntegele, salat, kogte eller råstegte kartofler og evt. lamme sauce.
Rør alle ingredienser godt sammen i en skål. Brug gerne dine hænder og fingre, eller en klassisk røremaskine/håndmikser.
Sæt en pande over med god varme. Smelt smørret og steg frikadellerne på panden til de er gennemvarme – cirka 3 minutter på hver side på lidt over middel varme.