Til 4 personer skal du bruge
Salat
- 200 gram røget laks
- 8-12 stk. falafel
- 2 hjertesalater eller mini romaine
- Friskrevet rødbede fra 2 rødbeder
- 12-16 cherrytomater
- 8 radiser
- 1 fennikel i tynde skiver
- 4 spsk syltede rødløg
- 2 skiver groft rugbrød
- 2 spsk. smør
- Pynt med ærteskud, dild, chiafrø og en skive lime
Urtecreme
- 1 god håndfuld krydderurter (persille, dild, kørvel og/el purløg)
- 2 dl. Creme fraise 18%
- 3 spsk mayonnaise
- 1 tsk honning
- saft fra 1/2 citron
- salt/peber
Start med at lave din urtecreme. Kom alle krydderurter i en minihakker med halvdelen af creme Fraise. Lad den køre til det hele er ensartet grøn masse. Kom det op i en skål og rør resten af ingredienserne i. Stil den til side, mens du laver resten af salaten.
Skyl salat, radiser, fennikel og tomater. Skær dem alle i mundrette bidder fx. snit salaten, skær radiser og tomater i skiver eller både og skær toppen af fennikel og skær den på tværs i tynde skiver.
Skræl Rødbede og giv dem groft.
Smørrist rugbrød på panden i smør. Og skær dem dernæst i kvarte.
Fordel det hele ligeligt i fire skåle.
Kom laks og falafel på toppen samt 1 spsk urtecreme.
Pynt med syltede rødløg, smørstegt rugbrød, ærteskud, lime og et drys chiafrø.
Tip: Du kan sagtens bruge friske rødløg, men ønsker du de syltede, der samtidig giver salaten en god syre, så har jeg opskriften til dig lige hér: SYLTEDE RØDLØG