Smørstegte Gnocci

Hvis du har brug for et hurtigt alternativ til pasta, så er gnocchi løsningen. Gnocchi er en blanding af pasta og kartoffel. Du kan både servere kogte gnocchi som tilbehør til kød eller tomatsauce eller du kan tilberede dem yderligere så de får lidt ekstra smag og kant. Nemlig at stege dem i smør og drysse krydderurter og parmesan. Basilikum og salvie passer særdeles godt. Du kan vælge at købe gnocchi eller lave dem selv. Gnocchi er klart nemmere at lave selv fra bunden end pasta. 

Du skal bruge til 4 personer

  • 1 kg kartofler
  • 250 gram durummel
  • 1 æg
  • salt/peber
  • 50 gram smør
  • Lidt salvie eller basilikum
  • 2-3 tsk. friskrevet parmasan

Hvis du har travlt og det er hverdag, så køb gnocchi i dit supermarked og kog dem. Men har du tid, så lav dem selv. Det er ikke svært.

Kog kartofler med skræl på i kogende vand uden salt. Kog dem godt møre. Skræl dem med det samme. Da de ofte er ret varme kan du bruge en gaffel til at holde på kartoflen eller du kan bruge bomuldshandske eller viskestykke. Mos dem oppe i en skål og tilsæt mel, salt, peber og æg. Bland det godt sammen uden at ælte. Brug gerne end trægrydeske for at hjælpe det rundt. Når massen har samlet sig, så hæld det ud på et meldrysset køkkenbord og tril dejen til pølser (fingertyk størrelse). Pres dem en anelse flade, og skær dem i ca. 1 cm. størrelse. Pres med en gaffel, hvis du ønsker at de får lidt riller/struktur. Lad dem hvile/tørre lidt (min. 10 minutter) men gerne lidt mere. Lad dem ikke hvile oveni hinanden, da de i så fald vil klistre sammen.

Sæt vandet (tilsat salt) til at koge og kog dem i en stor gryde – evt. i to omgange, hvis gryden er for lille. De er færdige når de flyder op til vandoverfladen.

Sæt en pande over god varme og smelt smøret – det må gerne brune en smule. Kom gnocchi på panden og steg dem indtil de får lidt kulør.

Anret på fad med drys af krydderurter og frisk parmesan.

Servér som tilbehør til gryderetten, kødsovs m.m. hvor der ellers kunne serveres pasta

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *