Fregola Sarda med Bagnetto Verde (Bagnet Verd)

Fyldig og mættende salat, der passer perfekt som tilbehør til både kød og fisk fyldt med perlespelt, gulerødder og jordskokker. Som prikken over i’et tilsættes denne ligeså fyldige italienske urtepesto – også kaldet Bagnetto Verde Piemontese eller Bagnet Verd). Det hele er meget nemt at tilberede.

Som tilbehør til ca. 4 personer skal du bruge:

  • 200 gram Fregola Sarda* (alternativ, se tekst nedenfor)
  • 200 gram gulerødder
  • 100 gram jordskokker
  • 1 dåse ansjoser i olie (ca. 50 gram)
  • 70 gram bredblad persille
  • 1 glas små kapers
  • 3 fed hvidløg
  • 3 spsk æbleeddike (eller anden lys eddike)
  • 5-10 spsk. olivenolie

*Fregola Sarda er en pastaform der er formet som små kugler. Hvis du ikke kan finde denne form, så kan man også bruge små suppe pasta, eller du kan erstatte pasta helt med fx. perlespelt eller perlebyg. Uanset hvad du vælger, så kog efter anvisning på pakken, og lad det køle ned til stuetemperatur, men du gør resten klar.

Brug en minihakker eller morter. Jeg benytter mig af en minihakker, da det giver en god lind pestokonsistens. Skyl persillen og kom halvdelen op i minihakkeren. Pillet og pres hvidløg og kom det ligeledes op i minihakkeren sammen med ansjoser (HELE dåsen inklusiv. olien), kapers, eddike og olivenolien (start med 5 spsk., og tilføj mere indtil det får den ønskede konsistens). Smag til med salt og peber.

Skræl gulerødder og jordskokker. Skær gulerødderne i store grove stykker og skær jordskokker i skiver. Kom det hele op på en bageplade belagt med bagepapir og fordel det jævnt på hele bagepladen. Tilsæt en smule olie og salt. Lad det bage i ovnen på 200 grader i ca. 20-25. min.

Anret til sidst i en skål. Kom dine pasta/korn i en skål. Top med de bagte gulerødder, jordskokker og resten af persillen og vend med Bandet Verd.

Velbekomme.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *