Tomat Risotto

Rund og blid tomat risotto med cremet og intens smag af tomat tilsat et twist krydderurter. Denne er lavet på egen tomatkraft. Såfremt du ønsker en nemmere variant kan du erstatte tomatkraften med én dåse flåede cherrytomater. Servér som hovedret eller som tilbehør til kød eller fisk. Retten er vegetarisk.

Denne opskrift passer til 2 personer som hovedret eller til 4 personer som tilbehør.

Tomatkraft:

  • 14 cherrytomater (gerne de store runde) skåret til kvarte
  • 1 håndfuld blandet friske krydder urter (fx timian, rosmarin, salvie, basilikum osv.)
  • 2 tsk bouillon (herbamare eller lign) eller 1 bouillon terning
  • 2 dl. vand

Risotto:

  • 200 gram hvide risottoris
  • 1 liter kogende vand
  • 2 tsk herbamare bouillon
  • 4 stk. hakkede løg
  • 2 fed presset hvidløg
  • 1,5 dl. hvidvin
  • 100 gram Parmesan
  • 2 spsk. tomatkoncentrat
  • 1 dl piskefløde
  • 50 gram smør
  • Salt og peber

Kom alle ingredienserne i en lille kasserolle/gryde og sæt i kog. Lad det koge svagt i ca. 30 minutter mens du tilbereder det andet. 

Kom det kogende vand op i en skål. Tilsæt bouillon og evt, lidt krydderurter hvis du har. Laurbærblad (1-2 stk.) giver også en god smag 🙂

Sæt en pande eller sautépande over god varme og tilsæt smør. Når smør er smeltet (ikke brunet) skrues der en anelse ned for varmen. Tilsæt løg og lad dem optage smørret og blive klare (ikke brune) tilsæt dernæst risottoris og rør rundt i 1 minut. Tilsæt hvidvin og lad det optage vinen i 1-2 minutter. Når væden er væk, så tilsætter du bouillon blot med ca. 2 dl. ad gangen. Rør rundt og lad risene optage væden. Tilsæt igen 2 dl. bouillon og sådan fortsætter du til al bouillon er optaget 🙂  Smag på risen. Hvis den stadig er for hård så tilsæt 1-2 dl. vand og lad det fordampe. Når risen er al dente, så hælder du hele tomatkraften i og rør rundt. Lad risene optage denne kraft i nogle minutter.

Til sidst afslutter du ved at tilsætte parmesanost og fløde.

Smag til med salt & peber samt en anelse sukker for at runde smagen af.

Voilá, velbekommen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *