Salade Chèvre Chaud

Salade Chèvre Chaud = Varm Gedeost på salat = Fransk Klassiker

Forretningsmøder hører ikke altid hjemme på kontoret. Der er tider, hvor det er vigtigt at bryde rammerne. Nogle flytter mødet ud på golfbanen, andre tager en “walk-and-talk” i skoven og mere populært er der mange der snupper et møde over en frokost på den nærliggende café. Én af mine foretrukne møder er hjemme i mit køkken. Hér får man en fornemmelse af ro og fordybelse. Alle parter slapper af og man indgår i en helt anden – og langt mere nærværende – dialog. Igen i dag er jeg rykket hjem og har møde i mit køkken. Et vigtigt krav er at kunne tilberede frokosten hurtigt, uden at gå på kompromis med smag og udtryk. I dag faldt valget på denne udsøgte Chévre Chaud (varm gedeost på frisk salat) – en klassisk fransk frokost der ofte indtages af travle forretningsfolk på de mange dejlige caféer i Paris.

Frokostret til 2 personer

Du skal bruge:

 • Gedeost – fx to store skiver (a) eller en gederulle (b) Beregn cirka 70-100 gram per person
 • 20 stk. mandler
 • 80 gram spæde salatblade
 • 20 gram soltørrede tranebær
 • 2-3 tsk. honning
 • 1 lille rødløg
 • Lidt rugbrød

Dressing:

 • 1/2 dl olivenolie
 • 1/4 dl Hyben eller solbæreddike (anden eddike kan også benyttes)
 • 1 tsk honning
 • 1 tsk dijon sennep
 • saft fra 1/2 citron

Skyl salatbladende. Hvis det ikke er spæde små salatblade, så skær salaten i mindre (dog stadig grove) stykker. Fordel salaten på 2 store tallerkener. Hak mandlerne groft, og skær rødløg i tynde små skiver.

a) Kom de to store stykker gedeost på et lille stykke rugbrød hver, kom en lille teske honning på toppen af hvert stykke og ind i ovnen på en bageplade belagt med bagepapir under grill i få minutter – hold øje, så osten ikke smelter sig helt flydende. Den skal bare lige tage lidt farve i overfladen

b) Hvis du har købt en gederulle, så skær generullen i 0,5 cm stykker og læg hver skive ost på et lille stykke rugbrød – fortsæt til al osten er brugt op. Kom ostesstykkerne på en bageplade belagt med bagepapir. Dryp lidt honning oven på hver ost og ind under grillen i ovnen – hold øje, så osten ikke smelter sig helt flydende. Den skal bare lige tage lidt farve i overfladen

Når den har taget lidt farve, så tag osten ud og anret ovenpå salaten. Drys til sidst med mandler, tranebær og rødløg.

Til sidst blander du alle ingredienserne sammen til en dressing, som du fordeler henover de to salater.

Bon appetit

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *