Skøn smagfuld og saftig spinattærte med laks. Hurtig og nem. Helt uden tærtebund fyldt med mel, der skal laves i forvejen. Og dermed også 100% glutenfri.
Til en tærte til fire personer skal du bruge:
- 6 æg
- 4 spsk Creme Fraise 38% eller hytteost
- 500 gram hel spinat (frossen fungerer også fint)
- Lidt muskatnød
- 300 gram laks (du bestemmer selv hvilken slags)
- Salt og peber
Både fersk røget-, varmrøget- eller frisk stegt laks passer som tilbehør til denne tærte.
Hvis du benytter frisk spinat: Skyl spinaten og giv det et kort opkog i kogt vand. Blot ned i en gryde med vand og lad det koge i bare et minuts tid til spinaten falder lidt sammen.
Hvis du benytter frossen spinat: Tø spinaten op. Enten på forhånd eller ved at komme det i microovnen i nogle minutter. Si evt. overskyden væske fra (pres gerne spinaten i en sigte så den ekstra væde knuges fra), så din tærte ikke kommer til at koge over i vand.
Slå alle æg ud i en skål og pisk det sammen med creme fraise eller hytteost. Tilsæt spinaten og rør rundt. Tilsæt lidt muskatnød (1-2 knsp.) og lidt salt og peber.
Kom spinat/æggemassen i en smurt tærteform (eller form belagt med bagepapir) og bag den i ovnen i 30 min. ved 180 grader varmluft. Vigtigt at den er bagt igennem inden du tager den ud. Tjek ved at stikke et grillspyd eller kniv ned i tærten og træk op igen. Hvis der sidder æggemasse på, er den ikke færdig.
Når den er klar tages tærten ud af ovnen, og afkøles i formen.
Pynt med laks.
Server med en stykke groft brød og en frisk salat til.