Tortillas med Fyld og Hjemmelavet Jalapeño Dressing

Tortillas er god hverdagsmad, såvel som gæstemad. Særligt velegnet til børn. Det er ren “byg-selv”. Anret al tilbehør i små skåle og lad hver især lave sin favorit tortilla. Kun fantasien (og præferencer) sætter grænser. Er du vegetar, så holder du dig bare til plantefyld (og evt. fisk), vil du være fri for gluten, så benyt dig af de glutenfri tortillas osv. Prikken over i’et er at servere med denne fantastiske Jalapeño Dressing, der er meget nem at lave.

Til 4 personer skal du bruge:

  • 8 tortillas
  • 500 gram hakket oksekød, kyllingefilet eller fisk
  • 1 agurk
  • 1 peberfrugt
  • 1/2 Icebergsalat
  • 1 rødløg
  • 2 Modne avocado
  • 4 store tomater /eller en lille bakke cherrytomater
  • 4 Friske lime

Jalapeño Dressing:

  • 30 gram Jalapeño 
  • 2 spsk olie
  • 125 gram creme fraise 38%
  • Saft fra 1 lime
  • 2 tsk honning
  • evt. 1 spsk hakket frisk koriander (smager også helt fint uden)

Steg kød eller fisk i lidt olie på panden til det er gennemstegt. Tilsæt lidt salt og peber.

Skyl grøntsagerne og skær hhv. peberfrugt, tomater, salat, agurk og løg i mundrette stykker. Det er en smagssag om man kan lide agurk i skiver eller stænger, løg i tern eller ringe, tomater i skiver eller både m.m. Du bestemmer helt selv 🙂

Skær lime i både. Det gør dem nemmere at presse saften ud. 

Fjern skal og kerne fra avocado og skær i både. 

Anret det hele i små skåle. Så kan man selv bygge sin helt egen tortilla ved bordet. 

Suppler evt. med yderligere Jalapeño i en skål, samt frisk creme fraise, salsa og evt. ris.  

Dressingen er nem. Kom det hele op i en (lille) blender og blend det hele sammen. Voila. 

Som det allersidste. Opvarm tortillas i ovnen, på grill, på en brødrister eller i mikroovnen lige inden serveringen. Mikroovn er det nemmeste, hvis der er mange. Giv det blot 1 min på høj varme. 

Så der der serveret.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *