Spinat Pie lige før æggemassen hældes over og den sættes i ovn. Færdigt resultat nedenfor
Jeg har de sidste to dage forkælet mig selv med lækre middage i det københavnske byliv med mine veninder. Ren forkælelse, med en masse god mad. Så i dag var det tid til en god løbetur, en salat til frokost og et let og sundt aftenmåltid. Det blev til en ‘Grov Spinat Pie med Feta’. Bunden er på rugmel og uden gær. Og dertil en grøn salat med pære og stænk af solbæreddike.
Du skal bruge:
Bund:
- 100 gram smør
- 100 gram rugmel
- 1 tsk salt
Fyld:
- 200 gram rensede porrer (cirka 2 stk)
- 200 g frisk spinat
- 1 dl fløde
- 100 g fetaost
- 2 æg
- 1 knsp stødt muskatnød
- salt/peber
Frivilligt tilvalg, der kan gøre retten ekstra smagfuld: Tilsæt lidt er par fed presset hvidløg på panden med porrerne. Og rist nogle spiseskeer pinjekerner og blandt i.
Bund:
Kom alle ingredienserne i en skål og massér det hele sammen til en relativ fast masse. Dejen bliver ikke smidig som en æltet brøddej, men en blanding mellem relativt fast og lidt grynet. Kom den lidt løse/grynede melblanding op på et tærtefad (cirka 24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Fordel det jævnt over hele tærtefadet og pres fladt med håndfladen. Forbag denne i ovnen på 200 grader i cirka 10 minutter. Imens gør du fyldet klar.
Fyld:
Snit porrer fint og svits i olie (evt. med hvidløg) i cirka 5 minutter. Spinaten skylles og tilsættes porrerne på panden. Vend det hele rundt indtil spinaten falder sammen. Evt. overskyden væde hældes fra.
Pisk fløde og æg i en skål og tilsæt 1 knsp. salt, og støt muskatnød samt lidt peber.
Tag bunden ud af ovnen og fordel fyldet fra panden jævnt over hele tærten. Drys med fetaosten og kom ægge/flødemassen henover.
Kom i ovnen igen og bag færdig til overfladen er lys brun – cirka 20-30 minutter.
Bon appetit
Note! Se det færdige resultat nedenfor