Stenbiderrogn med fuldkornsblinis

Den smukke danske kaviar: “Stenbiderrognen”, der smager som en frisk brise fra havet. Let og blid saltet smag.

Sæsonen er kort og stenbiderrognen skal helst nydes i sæsonen. Du kan fryse rognen ned, men det mister lidt af sin smag. Sæsonen er cirka fra december til april måned, hvor kvapsoen (hunnen) fanges med rognen.

Denne forret kan tilberedes på 5 minutter, hvis du vælger at købe dine blinis hos købmanden. Men du kan også vælge at lave dem selv. Det er ikke så svært og så kan du tilmed snige lidt fuldkorn ind så det bliver lidt sundere.

Forret til 4 personer

Blinis:

  • 1 æg
  • 0,5 dl. A38, kærnemælk eller ymer
  • 1 dl. mælk
  • 50 g hvedemel
  • 40 gram rug- eller fuldkornsmel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1 knsp. salt
  • Lidt smør til stegning

Tilbehør:

  • 200 – 300 gram stenbiderrogn
  • Lille bæger creme fraiche 18%
  • 1 rødløg
  • 1 halv agurk
  • Lidt purløg
  • Salt og peber

Blinis:
Rør alle ingredienser sammen med en røremaskine (eller i hånden med et piskeris). Rør til en lind pandekagedej. Tænd en pande på fuld blus. Hvis du ikke har en blinispande, kan du bare benytte en almindelig pande og dosere dejen med en ske.

Kom fedtstof på panden. Når fedtstoffet tager farve kommes dejen på panden lidt af gangen. Dosér med en spiseske. Det giver de små miniblinis størrelse. Der kan sagtens være flere blinis på panden af gangen.

Steg som almindelige pandekager – dvs. at de skal vendes undervejs når de begynder at tage farve. Gentag til dejen er brugt op.

Lad blinis afkøle mens du tilbereder tilbehøret.

Tilbehør og Anretning:

Skræl rødløg og skær i meget små tern. 

Skyl og halver agurken. Fjern det inderste kerner med en teske. Hak agurken meget fint.

Snit purløg fint.

Anret 3-4 blinis per person på hver tallerken. Pynt med en teske stenbiderrogn og en teske creme fraiche på hver blinis. Pynt med fintsnittet purløg, rødløg og agurk, salt og peber.

Nyd et glas Rosé, hvidvin eller Champagne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *