Er du en af dem der gerne vil holde sig fra gluten, så se med her. Disse skønne, bløde og smagfulde chokolademuffins lavet af ren og intens mørk chokolade. Smager fantastisk med softice eller en kugle vaniljeis.
Denne opskrift giver ca. 12. muffins
Du skal bruge:
- 180 gram smør
- 200 gram mørk chokolade 70%
- 4 æg
- 2,5 dl sukker
- 1 dl mandelmel
- 1 knsp. salt
Sæt en gryde over jævn varme og kom smør og chokolade i. Lad det smelte og tag gryden af varmen når det hele er smeltet. Lad det afkøle mens du gør resten klar.
Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps.
Tilsæt chokoladeblandingen og tilsæt mandelmel. Vend det hele rundt til det er godt fordelt. Pisk ikke men vend forsigtigt, så luften i kagen bevares.
Kom dejen i muffinsforme. Jeg bruger en silikoneform, men engangsforme kan også sagtens bruges. I så fald så benyt 2 forme per muffin, så formen holder sig så fin som muligt og ikke bliver for flade.
Bag dem i ovnen på ca. 170 grader i ca. 20 minutter. Tjek gerne når der er gået 15 minutter. Tjek om den er færdig ved at pressen en kniv eller grillspyd ned i en af dine muffins. Hvis der hænger klistret dej på, så skal de have lidt mere. De skal endelig ikke have for meget for så bliver de tørre og mindre bløde.
Servér som de er eller med en klat softice eller vaniljeis til.En klat frisk flødeskum er også super lækkert.