Chokoladetærte / Tarte aux Chocolat

Hvis du elsker chokolade så skal du give dig i kast med denne chokoladetærte. En fransk klassiker. Intens chokoladesmag i den bitre chokoladeafdeling. Blot fem ingredienser skal der til for at få denne fortryllende oplevelse. Og ‘good news’: Videnskaben beretter at chokolade har en helbredende effekt og sågar er sundt (i små mængder og med kakaoindhold på over 70%).

Da denne tærte er meget intens er et lille stykke nok til at give en god mæthedsfornemmelse til fx. eftermiddagkaffen eller desserten. Derfor kan denne tærte sagtens passe til 8-10 personer.

Bund:

  • 175 gram hvedemel
  • 100 gram smør
  • 50 gram flormelis
  • (evt. et par spiseskefulde vand til at samle dejen)

Chokoladefyld:

  • 175 gram mørk chokolade 70%
  • 2 dl. piskefløde
  • 20 gram smør

Sørg for at smørret er stuetempereret. Det gør den lidt nemmere at arbejde med. Hvis du impulsivt er gået igang med tilberedningen, så giv smørret 15-30 sekunder i mikroovnen. Kom smør, mel og flormelis i en skål og masser det hele sammen til en dej. Hvis det ikke samler sig af sig selv, så tilsæt et par skefulde vand fra hanen.

Kom det hele op i en form belagt med bagepapir. Det kan være en springform eller et porcelænstærtefad. Vigtigt at du enten har belagt med bagepapir eller har smurt formen grundigt. Kom dejen op og pres dejen ned i formen, så den til sidst dækker og tilmed har dej et stykke op af kanten.

Kom den i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter. Kig gerne til den efter 10 minutter. Den må godt tage en lille smule farve. Tag tærtebunden ud af ovnen og lad den afkøle helt.

I mellemtiden kan du tilberede chokoladefyldet.

Kom fløden i en lille gryde. Varm den op til ‘næsten’ kogepunktet. Del chokoladen i mindre stykker og kom det ned i gryden. Rør forsigtigt rundt indtil al chokoladen er smeltet og du står med en lind chokoladecreme. Tilsæt til sidst smørret som ligeså skal smelte helt.

Hæld forsigtigt chokoladecremen på den kolde tærtebund. Stil den på køl i minimum 2 timer før servering. Gerne mere.

Servér som den er eller med en lille klat creme fraise, flødeskum eller coulis.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *