Fastelavnsboller med Oreo

Jeg synes ofte at ‘Fastelavnsboller’ kan være en tør og tung affære. Jeg foretrækker en luftig bolle med en luftig, let og velsmagende creme. Derfor har jeg udviklet denne fastelavnsbolle, der tilmed er helt fri for æg. De er nemme at lave fordi Fastelavnsboller ikke behøver at være et stort projekt – tiden skal jo bruges på udklædningen 🙂

6 stk.

Boller:

  • 1 pakke butterdejsplader (du får en fastelavsbolle per butterdejsplade)
  • 1 -2 spsk rørsukker
  • 6 tsk hindbær eller jordbær marmelade
  • 6 oreo’s

Creme:

  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk flormelis
  • 1/2 stang vanilje
  • 50 gram drænet yoghurt (100 gram yoghurt, som du dræner igennem en filter)

Rul butterdejspladerne ud. Kun en lille bitte smule.

Udstik med udstikker på ca. 10 cm i diameter. Du skal bruge 12 stk.

Læg 6 stk. på en bageplade belagt med bagepapir. Kom 1 tsk marmelade i midten på hver. Kom de 6 andre på toppen og luk af med en gaffel eller ved at vende butterdejspladerne rundt langs kanten.

Bag bollerne i ovnen i 20 min på 175 grader. Til de er hævet og taget en smule farve.

Tag dem ud af ovnen og afkøl.

Pisk flødeskum og flormelis til en skum. Skrab vaniljekorn ud af vaniljestang og bland det op med 1 spsk flormelis. Kom det hele op i flødeskummen med resten af flormelis og pisk et par sekunder. Tilsæt yoghurt og rør rundt. Kom i en sprøjtepose.

Skær et lille hul i fastelavnsbollen og fordel cremen i de 6 fastelavnsboller.

Pynt med Oreo

Rigtig god fastelavnsdag. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *