Mazarinkage med Hindbær og Pistacie & Hvid Chokolade

Selvom der er mest fokus på danske røde jordbær, så er hindbær også i højsæson henover sommeren. Og så er de super sunde. Højt indhold af C-vitamin, kostfibre og antocyaniner. Så vild tanke at kunne spise kage og samtidig give kroppen god næring (næsten 🙂 )

Denne kager passer til ca. 8 personer

Du skal bruge:

Kage:

 • 200 gram marcipan, revet groft
 • 100 gram smør
 • 150 gram sukker
 • 3 æg
 • 60 gram hvedemel
 • 100 gram mandelmel
 • 0,5 tsk bagepulver
 • 0,5 dl mælk

Hvid Chokoladecreme

 • 100 gram hvid chokolade
 • 1,5 dl piskefløde

Pynt

 • 200 gram friske hindbær
 • 20 gram usaltede pistacienødder

Pisk den revne marcipan, smør og sukker sammen. Tilsæt æg et ad gangen. Bland hvedemel, mandelmel og bagepulver og tilsæt dette til dejen inkl. mælk.

Kom dejen i en rund springform og bag den i ovnen på 175 grader i ca. 30-40 minutter. Tjek inden du tager den ud af ovnen om den er helt bagt (stik en kniv, grillspyd eller nål i kagen. Hvis der stadig hænger dej på, så skal den have lidt mere).Lad den afkøle.

Kom den hvide chokolade i en skål knækket i grove stykker. Varm fløden op til kogepunktet og hæld den op til chokoladen. Rør indtil chokoladen er smeltet. Køl helt ned i køleskabet – pisk chokoladefløden til en let skum og hæld over kagen.

Pynt til sidst med hele hindbær og hakkede pistacienødder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *