Kylling med Druer & Friske Krydderurter

Det er tirsdag. For nogle endnu en sommerferiedag og for andre en ganske almindelig hverdag, hvor aftensmaden gerne må være nem. Denne ret har et twist af sommer og friskhed med de saftige og søde vindruer samt smagen af friske krydderurter, som jeg selv er så heldig at kunne plukke i egen urtehave (men de kan jo også købes i det lokale supermarked eller hos grønthandleren).

Retten passer til 4 personer

Du skal bruge:

  • 1 hel kylling
  • 1 pakke bacon
  • 200 gram kernefri vindruer
  • 250 gram champignoner
  • 2 fed hvidløg
  • 3 alm. løg
  • 3 stilke frisk timian
  • 5 -10 blade frisk salvie (alt efter størrelsen af blade)
  • 5 stilke estragon (kan udelades)
  • 3 dl. hvidvin
  • 2 dl. piskefløde
  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 spsk olie
  • salt/peber

Partér kyllingen.

Skær bacon i grove stykker (hvis de ikke allerede er skåret i tern).

Pil løg og hvidløg. Skær løg i grove stykker eller både og pres hvidløg.

Fjern jord fra champignon og fjern bunden og skær dem i skiver.

Kom olie, bacon, løg, og champignon på en pande ved god varme og steg til det hele tager lidt farve. Kom derefter op på en tallerken og stil til side.

Brug samme pande (tilsæt evt. lidt ekstra olie) og steg kyllingestykkerne et par minutter på hver side.

Kom kyllingestykkerne op i et ildfast fad. Fordel champignon, løg og baconstykkerne henover. Tilsæt hvidvin og alle krydderurterne.

Sæt fad i ovnen på 200 grader i ca. 20 minutter.

Tilsæt dernæst vindruer (skyllet og fjernet fra evt. stængel) og fløde samt sennep, salt og peber.

Sæt ind i ovnene igen i ca. 10-15 minutter.

Server med kartofler, brød eller/og ris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *