Det er lørdag og vi har glutenallergiker til eftermiddagskaffen. Det er dog intet problem, for jeg har netop udviklet denne glutenfrie crumble kage med æbler og kanel. Spises og nydes med stor fornøjelse af alle – også de små børn. Glutenspisere eller ej. Servér med kold let-pisket flødeskum.
Opskriften passer til ca. 6 personer
Crumble Top
- 100 gram blødt smør
- 2 dl havregryn (glutenfri)
- 1 dl grofthakkede mandler
- 1 dl sukker
- 0,5 tsk salt
Æble Bund
- 2 tsk kanel
- 4-5 æbler
- 2 spsk sukker
Skræl æbler, fjern kernehus og skær dem i grove skiver. Fordel dem i et ovnfast tærtefad.
Drys sukker og kanel henover æblerne.
Kom alle øvrige ingredienser i en skål og rør rundt til det hele er blandet sammen. Nemmest at gøre med fingrene.
Spred crumble henover kagen og fordel jævnt.
Kom i ovn på 200 grader i 40 min.
Server med let-pisket flødeskum og/el vaniljeis.