Jeg går op i rene og simple råvarer.
Og derfor prøver jeg også at lave alt fra bunden.
I weekenderne er der tid til lidt mere og derfor har jeg sat gang i hjemmelavet kyllinge bouillon. Udover at det smager bedre (og er langt mindre salt) så er den også sundere og helt uden E-numre og smagsforstærkere.
Du skal bruge:
- 1 hel kylling eller helt kyllingeskrog (kvalitetskylling)
- 2-3 liter vand
- 10 peberkorn
Følgende grønt kan bruges – brug min. tre for at give den god smag – gerne flere:
- Selleritop
- Gulerødder
- Fennikel
- Forårsløg
- Porrer/Porrertop
- Løg
- Krydderurter
Kom kyllingeskrog (du kan også bruge en hel kylling som jeg). Og kom det i en stor gryde.
Kom en masse grove grøntsager med. Jeg bruger fx. porretoppe, gulerødder, løg, chili, forårsløg, selleritoppe, ingefær og chili. Og har du krydderurter så i med dem. Hæld ca. 2,5 liter vand ved at lad det koge i 1-2 timer.
Hvis du bruger en hel kylling, så tag den endelig op efter 45 minutter og fjern kødet. Kom derefter skrog tilbage i gryden og lad det koge videre. Fjern gerne evt. skum undervejs.
Når det har kogt. Så kan du gemme det i køleskabet til brug de næste par dage, eller du kan fryse det ned.
Brug altid økologisk eller anden kvalitetskylling. Jeg bruger Løgismose kyllingen. Den har god saft og kraft. Man kan ikke koge en smagfuld suppe på udpinte kyllinger!!!
Bouillon kogt på gode ben er fyldt med gode næringsstoffer og mineraler såsom calcium, fosfor, kalium og magnesium og fyldt med smag.
Prøv det
8. maj 2019 at 14:06
[…] 1 liter kyllinger/høne bouillon […]