Denne pastasauce er kødfri, fyldt med nærende grøntsager. Samtidig er den hurtig at lave (cirka 10 minutter) og som ekstra bonus er den klimavenlig, elsket af børn (den smager til forveksling som en helt almindelig kødsovs) og så kan den laves af lokale råvarer fra årstiden.
Denne opskrift passer fint til 4 personer
- 500 gram pasta
- 500 gram hokkaido græskar
- 1 peberfrugt (gerne rød)
- 1 stort løg (eller to små)
- 1 vasket og renset porre
- 1 dåse flåede tomater
- 1 dl. piskefløde
- lidt krydderurter, gerne timian, oregano og/el rosmain
- 1 tsk. paprika
- 1 tsk. rørsukker
- Salt og peber
Sæt en gryde med vand i kog til pastaen. Og kom pastaen i og kog efter anvisning på pakken.
I mens piller du løg, skyl græskar samt peberfrugt og tag kerner ud.
Skær græskar, peberfrugt porrer og løg i grove stykker. Kom på panden med olie og steg i 5-8 minutter. Gerne med god varme.
Kom krydderurter og dåse tomat på panden de sidste to minutter og lade det svitse med.
Kom det hele op i en blender og tilsæt fløde, sukker, paprika og salt & peber. Blandt til en samlet masse og grov sauce konsistens. Blot nogle sekunder.
Server til din pastaret og spis endelig salat og brød til og drys med parmesanost
TIP: Brug denne opskrift som en “tøm din grønsagsskuffe”. Har du lidt rester grøntsager i dit køleskab, så kom det med op i. Det kunne være gulerødder, kål, broccoli, spinat m.m. Prøv dig frem!