Nogle gange er der ikke behov for den helt store dessert efter er stort måltid mad. I stedet for er det dejligt at kunne sætte sig over i “den bløde afdeling” og slænge sig i sofaen med en kop kaffe og en stykke god chokoladekage og lade snakken fortsætte.
Du skal bruge
- 175 g smør (hold en lille klat tilbage til at smøre formen med)
- 3 dl sukker
- 2 dl hvedemel
- 1/2 dl. espressokaffe (eller en almindelig stærk kaffe)
- ½ tsk. salt
- 4 spsk. kakaopulver
- 2 æg
- 100 gram mørk chokolade (til pynt)
- En håndfuld chokoladespåner, kokos eller tørret hindbær
Tænd ovnen på 200°. Smelt smørret i en gryde eller kort i mikroovn, og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker til en luftig æggesnaps. Kom mel, kakao, kaffe og den smeltede smør i og vend blandingen sammen. Pisk ikke men rør stille og roligt, så luften i æggesnapsen bevares. Hæld dejen i en smurt springform, og bag kagen midt i ovnen i ca. 15-20 minutter minutter. Kagen skal forblive lidt klistret og blød i midten. Lad kagen køle let af ved stuetemperatur, så den sætter sig.
Pynt: Smelt chokoladen over vandbad og drys med løs og tilfældig hånd chokoladen henover den afkølede kage. Og drys evt. med chokoladespåner, kokos eller tørret hindbær