Fantastiske – Farverige – Fremragende – Forunderlige – Fødselsdag.
I dag runder jeg et skarpt hjørne. Og det skal selvfølgelig fejres med en kaloriebombe af en lagkage. Lige præcis i dag, holder jeg helt fri. Dagen skal nydes i fulde drag med mine kære. Og det betyder også fri fra køkkenet for en stund. En hurtig lækker lagkage kan jeg altid hurtigt trylle frem.
Jeg præsenterer hér min flødebolle Lagkage på under 15 minutter (… hvilket betyder at lagkagebundene er købte.)
Denne opskrift udgør én lagkage
Du skal bruge:
- 3 lagkagebunde
- 300 g hindbær (enten friske eller frosne)
- 3/4 l piskefløde
- 2 spsk flormelis
- flødeboller 12- 14 stk.
Hvis du har valgt rå hindbær, så skal du blot mose hindbær i en skål med en gaffel sammen med flormelis.
Hvis du bruger frosne bør give dem et opkog, og lad dem hvile til de bliver kolde, og dernæst røre flormelis i (sigt evt. overskydende væske fra)
Hæld fløden i en skål og pisk fløden – lidt mere stiv end du plejer (dog uden at den bliver til smør).
Kom 1/3 af flødeskummet sammen med hindbærpuréen og vend det hele sammen til en flot lyserød creme.
Bunden tages af flødebollerne. Og den første lagkagebund lægges på et fad. Kom de første 6-7 stykker flødeboller på den nederste lagkagebund. Mos dem ud og kom den næste 1/3 portion flødeskum på og fordel jævnt.
Kom lagkagebund 2 på. Ovenpå denne fund fordeler du hindbærskummet der udgør andet lag. Kom dernæst den sidste lagkagebund på toppen.
På toppen skal der pyntes. Hér tager du de resterende flødeboller (uden bund) u dog moser dem groft henover. Pynt med den sidste 1/3 flødeskum langs siderne.
Pynt til sidst med alle flødebollebunde. Og pynt med flag, lys m.m.
Den er meget sød og fyldig – men “so what” …. Man har kun fødselsdag én gang om året.
Velbekommen og tillykke 🙂