Dette giver to glas.
Du skal bruge
- 1 Hokkaido græskar
- 5 dl lager eddike
- 8 spsk. sukker
- 1 dl vand
- 2 Stjerne anis
- 1 stykke frisk ingefær
- 20 hele peberkorn
- 2 spsk. atamon
Kom eddike i en gryde med vand og sukker. Varm det godt op til sukkeret er smeltet. Det må gerne koge op.
Rengør et to konserveringsglas (eller et stort) grundigt og skyl med atamon.
Halvér græskar og fjern kernerne. Fjern også skrællen med en kartoffelskræller eller forsigtigt med en skarp kniv. Skær derefter græskar i tynde både eller stykker.
Kom stykkerne i konserveringsglassene og tilsæt stjerne anis, ingefær og peberkorn i hvert glas. Hæld til sidst den varme eddikelage henover.
Kom låg på med det samme og stil på køl (vigtigt at opbevare dem mørkt og køligt)
Lad dem stå minimum 24 timer inden du spiser dem.
Server dem fx som tilbehør til smørrebrød, biksemad eller frikadellerne. Syltede græskar er god erstatning til de klassiske asier og rødbeder.
7. oktober 2018 at 19:25
[…] NB: Det resterende græskarkød kan du gemme til andre smagfulde græskarretter. Prøv fx Græskarrösti, […]