Sprøde syltede græskar med stjerne anis og frisk ingefær

Dejligt supplement til de klassiske syltede asier og rødbeder. Disse syltede græskar er ekstra sprøde da de ikke opvarmes inden de kommes på glas. Ønsker man lidt mindre bid, så kan man drysse 4 spsk salt henover og lad dem stå natten over. Skyl dernæst al salten væk og kom derefter på glas med eddikelage henover.

Dette giver to glas.

Du skal bruge

  • 1 Hokkaido græskar
  • 5 dl lager eddike
  • 8 spsk. sukker
  • 1 dl vand
  • 2 Stjerne anis
  • 1 stykke frisk ingefær
  • 20 hele peberkorn
  • 2 spsk. atamon

Kom eddike i en gryde med vand og sukker. Varm det godt op til sukkeret er smeltet. Det må gerne koge op.

Rengør et to konserveringsglas (eller et stort) grundigt og skyl med atamon.

Halvér græskar og fjern kernerne. Fjern også skrællen med en kartoffelskræller eller forsigtigt med en skarp kniv. Skær derefter græskar i tynde både eller stykker.

Kom stykkerne i konserveringsglassene og tilsæt stjerne anis, ingefær og peberkorn i hvert glas. Hæld til sidst den varme eddikelage henover.

Kom låg på med det samme og stil på køl (vigtigt at opbevare dem mørkt og køligt)

Lad dem stå minimum 24 timer inden du spiser dem.

Server dem fx som tilbehør til smørrebrød, biksemad eller frikadellerne. Syltede græskar er god erstatning til de klassiske asier og rødbeder.

One comment

  1. […] NB: Det resterende græskarkød kan du gemme til andre smagfulde græskarretter. Prøv fx Græskarrösti,  […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *