Spagetti med Bagte Græskar og Sprøde Kerner

Dejlig enkelt vegetarret. Mild i smagen. Let at lave. Sæsonen for græskar i Danmark er september og oktober. Men denne ret fungerer godt hele året rundt. Blot erstat græskar med squash. Og hvis du ønsker lidt mere bid, så drys med ristede græskarkerner. 

Denne opskrift passer til 4 personer.

Du skal bruge

  • 1 Hokkaido eller Butternut Græskar
  • 400 gram Spagetti
  • 1 dl græskarkerner
  • 5 fed Hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 8 spsk. olivenolie
  • Parmesan ost til bordet (cirka 100 gram)

Tænd ovnen på 175 grader.

Halvér græskar og fjern kernerne. Fjern også skrællen med en kartoffelskræller eller forsigtigt med en skarp kniv. Skær derefter græskar i grove stykker. Kom den på en bageplade belagt med bagepapir. Kom ca. 3 spsk. olivenolie over og lidt salt. Sæt i ovnen i cirka 25 minutter.

Kog spagetti i rigeligt med vand i ca. 8 minutter så de er al dente.

Imens pastaen koger, kan du tage en pande og tænd for blusset. Kom græskarkernerne på panden, drys med lidt salt og lade dem riste i ca. 2-3 minutter for høj varme. Kom dem dernæst over på et stykke køkkenrulle og lad dem køle af.

Behold panden på varmen og kom lidt ekstra olie på. Pres hvidløg og steg det kort. Tilsæt dernæst pasta, saften fra citronen og vend det hele godt rundt. Pynt til sidst med lidt reven citronskal og græskarkernerne og de bagte græskar fra ovnen.

Server med det samme med frisk parmesan ost og evt. en god salat og et godt stykke brød.

One comment

  1. […] NB: Det resterende græskarkød kan du gemme til andre smagfulde græskarretter. Prøv fx Græskarrösti, Risotto med bagte græskar eller Spagetti med græskar […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *