Græskarsæsonen i Danmark er i september og oktober måned. Hér bugner det med græskar i alle størrelser og sorter. Til denne opskrift har jeg brugt den populære Hokkaido græskar der har japansk oprindelse, der er lidt mindre end de andre græskar. Græskarrösti er en videreudvikling af den klassiske kartoffelrösti. Ligeså nem og ligetil. Denne opskrift kan du også finde på nemlig.com, hvor du med et klik kan bestille alle råvarerne og få dem leveret lige til døren.
Denne opskrift giver 6 stk. og passer til en hovedret til 2 personer.
Du skal bruge.
- 125 gram Græskarkød (ca. halv skrællet Hokkaido Græskar)
- 4 kartofler
- 1 æg
- 50 gram løse majs
- 2 tsk. Sesamfrø
- 5 spsk. olie til stegning
- Salt og peber
Skræl kartofler og græskar. Vej græskarkødet, så du får den rette mængde. Riv det hele fint .
Kom det hele op i en skål og tilsæt sesamfrø, majs og æg samt lidt salt og peber og rør rundt.
Varm panden op med god varme og tilsæt olien.
Brug en lille spiseske og tag en skefuld græskarfars på panden en ad gangen. De må gerne flade ud.
Steg i olie i cirka 2-3 min. på hver side.
Server dem med en god salat til.
NB: Det resterende græskarkød kan du gemme til andre smagfulde græskarretter. Prøv fx Græskarrösti, Risotto med bagte græskar eller Spagetti med græskar