Panerede Græskarbåde med Parmesan, Citron og Urter

Helt ærligt! Så har græskar ikke særlig meget smag. Derfor er det vigtigt at hjælpe smagen lidt på vej. Og det gør vi i denne fantastiske ret, hvor vi drysser en masse smagsnuancer henover. Let at lave og smager himmelsk. Kan sagtens fungere som en hovedret med en god salat til, eller som tilbehør til en fx. kylling eller frikadeller

4 personer

  • 800 gram græskar (med skræl)
  • 60 gram reven parmesan
  • 30 gram panko
  • 2 tsk hakket frisk timian
  • 2 spsk hakket frisk persille
  • Reven skal af to usprøjtede citroner
  • 3 store fed pressede hvidløg
  • 4 spsk olivenolie
  • 200 gram syrnet fløde
  • Saft fra 1 citron
  • Salt og Peber

Tænd ovnen på 190 grader

Skyl græskaren grundigt, da du skal bruge græskar med skræl på. Fjern kerner og skær den i skiver/både på ca. 1 cm. tykkelse og fordel dem på en plade belagt med bagepapir.

Bland i en skål parmesanost, panko, timian, persille, reven citronskal, 2 fed hvidløg (det sidste fed skal bruges senere) og et lille knsp salt.

Pensl græskarene med olivenolie og drys paneringen henover jævnt fordelt.

Sæt dem i ovnen på 190 grader i cirka 30 minutter.

Imens de er i ovnen kan du røre dressingen sammen. I en lille skål presser du det sidste fed hvidløg og rør sammen med syrnet fløde, citronsaft, salt og peber.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *