Græskarsuppe med Sprød Grønkål, Mandler og Kokos

Så er det (endelig) Halloween og selvfølgelig skal dagen markeres med græskarsuppen. MEN denne gang med et elegant twist, der gør den så smuk ved serveringen. Nemlig Karrieremads særlige GRÆSKARSUPPE med sprød grønkål, hakkede mandler og kokosflager. Man kan også bare spise suppen som den er. Suppen tager blot 20 minutter at lave og tilbehør er lavet på få minutter.

Suppe med Jordskokker og Porrer

Det er stadig sæson for den lille knold: Jordskokken. Jordskokken er en grøntsag der vokser under jorden, ligesom kartoflen. Den spreder sig (næsten) som ukrudt og er dermed en ret robust “fætter”. Ikke engang frosten kan ødelægge den. Jordskokken er alsidig og kan benyttes i alt fra puré til rå i salaten. Eller bagte, kogte eller som suppe. Hvis de er nyopgravede kan du blot nøjes med at skrubbe dem fri for jord, og spise dem med skrællen på. Det giver en ekstra god smag.

Gratineret Løgsuppe (Soupe à l’oignon gratinée)

Dette er en klassisk fransk suppe, der lyder mest tiltalende når den udtales på fransk og ikke på dansk 🙂 Denne suppe er “et must” når jeg er i Frankrig. Der er meget stor forskel og man kan møde mange forskellige slags “Soupe á l’oignon” eller løgsuppe, som vi vil kalde den i Danmark. Min favorit er den mørke løgsuppe, hvor løgne for alvor er nået at karamellisere og med et twist af cognac. Løg er bl.a. rig på betacaroten, kalcium, C-vitamin.