Barbecue Blomkål

Tak til MS Branding for samarbejde // Sort multifad i stentøj fra BITZ  

De fleste tiltrækkes af smagen af spareribs og særligt på grund af den søde og fyldige barbecue marinade, der gennemsyrer hele oplevelsen på den gode måde. Denne oplevelse kan nu også nydes helt uden kød og med god samvittighed. For hér er hovedingrediensen det fiberrige blomkål, der indeholde flere stoffer, der gavner kroppen. 

  • 1 Blomkål
  • 10-12 Cherrytomater (ca 150 gram)
  • 1 Rød chili (kan udelades hvis du ikke ønsker at den er spicy)
  • 2 Fed hvidløg
  • 3 spsk. brun farin
  • 3 spsk. balsamico eddike
  • 3 spsk soya
  • 10 gram frisk ingefær uden skræl

Pynt:

  • 1 spsk sesamfrø

Kom alt (på nær blomkål og sesamfrø) i en lille blender og bland det hele sammen til en jævn konsistens der nu udgør barbecue marinaden.

Tag evt. grønne blade af blomkålen og skær noget af stokken væk. Del kålen i mundrette stykker/buketter

Bland barbecue marinaden med blomkålsstykkerne og kom dem på en bageplade belagt med bagepapir. Hæld evt. det resterende marinade henover på bagepladen.

Bag i ovnen på 225 grader i ca. 20-30 minutter. De er færdige når blomkålen er mør og lidt brun i kanterne (uden at være brændt)

Server i en skål drysset med lidt lys sesamfrø, som tilbehør til både kylling, fisk og oksekød.

Den smager også fantastisk som vegetarret med salat til og er i øvrigt også velegnet som snack.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *