Denne salat er inspireret af det fantastiske thai køkken. Den er frisk i smagen og en fryd for øjet. Afstem selv hvor stærk den skal være. Personligt kan jeg godt lide at der er lidt bid uden at det stærke overtage hele oplevelsen. Servér dem som tilbehør eller som en helt ret i sig selv.
Du skal bruge
- 2 kyllingefiletter
- 1 rødløg
- 2 spsk sesamfrø
- 5 forårsløg
- 1 stor gulerod eller 2 mindre
- 1 håndfuld frisk mynte
- et par tørret chili
- Lidt olie
Dressing
- Saft fra 3 lime
- 3 spsk sukker
- 5 spsk fiskesauce
Steg kyllingefiletterne på en pande med lidt olie. Steg for jævn varme, så kyllingen ikke tager farve. Skær evt kyllingen på tværs, så det går hurtigere at få den gennemstegt. Afkøl nogle minutter. Imens skæres rødløg i smalle både, forårsløg renses og skæres i små skiver, gulerod skrælles og skæres i tynde strimler. Mynten skylles – og halvdelen hakkes groft. Hak derefter kyllingen fint og bland det hele sammen i en skål (hold den hele mynte tilbage, og bland kun den hakkede mynte i skålen) inkl. sesamfrø.
Dressing: Alle ingredienser blandet sammen. Så snart sukkeret er smeltet hældes dressing over salaten. Til sidst pyntes med den hele mynte og de tørrede chili.
Note: Det smager også rigtig godt med haricot vert og med koriander.
Bon appetit.